Grįžti į sąrašą
Ankstesnė naujiena
Turite verslą? Dėmesio vertos...
Sekanti naujiena
Plečiantiems verslą: kada geri...

Naujas funkcionalumas „FinoMark“ platformoje: automatinis investavimas

2022-06-21 1281

Nuo šiol „FinoMark“ platformoje į verslo paskolas investuotojai gali investuoti ne tik rankiniu, bet ir automatiniu būdu. Automatinis investavimas – funkcija, leidžianti automatiškai investuoti į paskolas iškart joms pasirodžius biržoje ir atitinkant investuotojo iš anksto nusistatytus kriterijus.

Didžiausias automatinio investavimo privalumas investuotojams – laiko taupymas ir efektyvesnis pinigų įdarbinimas, neužlaikant jų sąskaitoje, o leidžiant jiems nuolat augti. Pasirinkus automatinį investavimą, investuotojams nebereikės kaskart jungtis prie asmeninės paskyros, tikrinti, ar biržoje yra jiems aktualių investicinių pasiūlymų ir rankiniu būdu į juos investuoti. Naudodamiesi automatinio investavimo funkcija investuotojai taip pat nepraleis naujų projektų ir turės didesnį šansą spėti investuoti į jiems patrauklias paskolas.

Iki šiol platformoje investuotojai dar gali naudotis panašia „Protingo investavimo“ funkcija, kuri taip pat leidžia pagal pasirinktus kriterijus susikurti investavimo planą ir biržoje pasirodžius jį atitinkantiems projektams, vartotojams trims valandoms nuo paskolos įkėlimo į biržą yra rezervuojama eilė investuoti į projektą. Tačiau per nurodytą laiką investuotojui nepatvirtinus investicijos, vieta prarandama ir perleidžiama kitiems investuotojams. Automatinis investavimas leis visiškai išvengti tokių situacijų ir būti tikriems, kad jų kriterijus atitinkanti paskola bus iškart automatiškai sufinansuojama.

Kaip veiks automatinis investavimas?

Visos investuotojų sudarytos automatinio investavimo taisyklės pateks į bendrą eilę pagal taisyklės sukūrimo laiką, tad pirmenybė investuoti į paskolą bus suteikiama tiems investuotojams, kurie automatinio investavimo taisyklę susikūrė anksčiau. Tačiau automatinio investavimo pagalba suinvestavus paskolą, taisyklė automatiškai pateks į eilės galą ir jos vietą užims taisyklė, kuri buvo žemiau. Tad pirmasis susikūręs taisyklę, ne visada bus pirmas investavimo eilėje – ratas suksis, suteikdamas galimybę pirmiems paeiliui investuoti ir kitiems, paskolą atitinkančius kriterijus nusistačiusiems investuotojams.

Susikurti automatinio investavimo taisyklę investuotojai jau gali savo asmeninėje paskyroje kairėje pusėje spausdami „INVESTUOTI“ ir pasirinkdami „Automatinis investavimas“. Atsidarius naujam langui taisyklę sukurti užteks paspaudžiant ant „Sukurti investavimo taisyklę“ ir nusistatant investuotojui aktualius kriterijus – reitingą, palūkanų dydį, terminą, tikslą, užtikrinimo priemones, investuojamą sumą ar pan. Susikurti galima neribotą kiekį taisyklių, su skirtingais investavimo kriterijais, jas bet kada sustabdyti, redaguoti ar ištrinti.

Išsaugojus taisyklę ir biržoje atsiradus projektui, atitinkančiam investuotojo nustatytus kriterijus, į projektą bus investuojama automatiškai – investuotojui prisijungti prie savo paskyros ir patvirtinti investiciją nereikės. Platforma rezervuos investuotojo nusistatymą pinigų kiekį iki tol kol projektas bus pilnai sufinansuotas.

VIDEO:
Kodėl verta susikurti automatinio investavimo taisyklę „FinoMark“ platformoje
Kaip susikurti automatinio investavimo taisyklę


 

loader
Atkreipiame dėmėsį, kad visi vertimai atlikti automatiniu būdu, naudojant Google Translate paslaugą.